دبير كل جمعيت هلالاحمر افغانستان از كمبود مشكلات عديده بيماران كليوي در اين كشور خبر داد و گفت: افغانستان احتياج مبرم به دانش فني همودياليز ايران دارد.
عبدالغني كاظمي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار داشت: ولايتهاي بزرگ افغانستان در حال حاضر از مشكلات فني همودياليز رنج ميبرند و ۹۰ درصد از بيماران دياليزي نيز در اين كشور فوت ميكنند.
وي با اشاره به امكانات و دانش فني بالاي ايران در زمينه فني همودياليز گفت: ايجاد و استقرار دستگاههاي همودياليز ايران در افغانستان احتياج مبرم به مجوزهاي مربوطه خاصي دارد ولي با اين حال افغانستان از وارد كردن علوم فني همودياليز ايران استقبال ميكند.
كاظمي به طرح هدايت كه منجر به شناسايي بيماران مورد احتياج به درمان در خارج از كشور ايران است، اشاره كرد و افزود: افغانستان از ايران درخواست ميكند تا اين طرح كه براي درمان خارجيها و عليالخصوص افغانيها تعريف ميشود را در مراكز درماني خود با تسهيلات بيشتري اجرا كند.
وي با بيان اينكه مردم افغانستان و به خصوص بيماران دياليزي افغاني براي معالجه خود به دو كشور ايران و پاكستان عزيمت ميكنند، گفت: متأسفانه بيماران افغاني به دليل همزبان نبودن با مردم پاكستان از مشكلات كلامي رنج ميبرند و متعاقباً عزيمت به ايران را جهت معالجه بيشتر استقبال خواهند كرد.